Céget alapított az Aquasziget üzemeltetésére a város
Céget alapított az Aquasziget üzemeltetésére a város
Város
Szerző:
2021. 06. 11. 9:50

Gran Spa & Sport Kft. néven új céget alapított Esztergom polgármestere az Aquasziget élményfürdő jövőbeli működtetésére.

Az új cég ügyvezetője Őry István lett, aki a városban működő kosárlabda sport egyesületből lehet ismerős a közvéleménynek. A közzétett dokumentumokból egyelőre nem derül ki az ügyvezető kompenzációs csomagja. 

A Kft. felügyelőbizottsága három tagú lett: Ligeti András - a polgármester kabinetfőnöke, Heckel Zoltán - Fidesz képviselő, és Hidasi Gabriella fog a jövőben teljes vagyonával felelni a cég helyes működéséért. 

Az Aquaszigetet 2010 óta a később a Portobello szállodát befejező cég működtette, miután a korábbi önkormányzati tulajdonú Esztergomi Fürdő Zrt.-t felszámolását elrendelte a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság. A cég komoly adósságot halmozott fel, ellene adóhatósági és bírósági végrehajtás folyt. 70 millió forintnyi közüzemi számlaelmaradása volt, amiért a Dalkia Energia Zrt. felfüggesztette az élményfürdő melegvíz- és hőszolgáltatását.

Forrás: esztergom.hu

Időkép felvétele a tűzről
2020. 11. 22. 8:29
Vasárnap reggel szirénázásra ébredt Esztergom. 7 óra 10 körül lángok csaptak fel egy vízivárosi épület tetőszerkezetében.
Gran Tours cégér
Február 11-én döntött a polgármester arról, hogy új céget alapít Esztergom Turisztikai Nonprofit Kft. néven, 3 millió forint törzstőkével. A döntés további forrást nem juttat az új cégnek.
Bazilika és a vár
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéhez kerülhet az esztergomi vár egy friss törvénymódosító értelmében.