5 millió 122 ezer 125 forint - ennyiért kommunikálják az élményfürdő felújítását
5 millió 122 ezer 125 forint - ennyiért kommunikálják az élményfürdő felújítását
Város
Szerző:
2021. 06. 05. 8:58

A szolgáltatás beszerzéséről június elsején döntött a polgármester.

A cirka 15 éve átadott, a Szent István Gimnázium vesztét is okozó, és a városnak azóta is évről évre masszív veszteségeket termelő élményfürdő felújítására a Kisfaludy programból érkezett 1 milliárd forintnyi forrás.

"A projekt keretében a műemléki Aquasziget Élményfürdő felújítására kerül sor. Jelen fejlesztés az épület építése óta külső, az időközben elhasználódott szerkezetek korszerűsítésére, keletkezett károk elhárítására irányul, valamint a gazdaságos üzemeltetés érdekében felújítások valósulnak meg. Ezzel párhuzamosan történik a belső terek kisebb átalakítása is a vendégforgalom hatékonyabb irányítása érdekében."

A közbeszerzési kiírás szerint az alábbi felújítási munkákra kértek árajánlatot még áprilisban:

  • A kültéri felfagyott burkolatok újraburkolása, illetve helyenként törött és sérült lapok pótlása a fürdő teljes területén.
  • A medencetérben a szerkezeti dilatáció mentén kialakított üzemvíz elleni szigetelés javítása, belső nyílászárók cseréje, külső nyílászárók javítása
  • A 2 MW összteljesítményű hőközpont felújítása, beleértve ebbe 2db új 1MW kondenzációs gázkészülék telepítését és az új kéményrendszer kiépítését, a meglévő elhasználódott szivattyúk, szerelvények és szelepek cseréjét, az új csőhálózattal történő egybeépítését.
  • A hűtési hálózat szerelvényeinek, szivattyúinak cseréje;
  • Hő- és füstelvezető(RWA) rendszer teljeskörű felújítása;
  • A teljes épületfelügyeleti rendszer újraépítése, a gépészeti és épületvillamossági rendszerek automatizált működtetésének kialakítása, beleértve a hőközpont automatizált működésének kiépítését is; Teljes épületfelügyeleti rendszer beüzemelése.
  • 1835 m2 vízfelület vízgépészeti rendszerének felújítása, automatizálása.

Az élményfürdőt a szálloda átadása óta főleg a szomszédos Portobello hotel vendégei használják. Tavalyi hír, hogy immár a Portobello szálloda is Hernádi Zsolt, vagyis a polgármester nagybátyjának üzleti érdekeltségei közé tartozik.

Nem csodálkoznánk rajta, ha ez a tény kimaradna a hivatalos, 5 milliós kommunikációs formulák közül. 

Forrás: esztergom.hu

melygarazs.png
A polgármester a veszélyhelyzetre hivatkozik, amikor a beszerzést megindítja. A határozat nem tér ki rá, milyen értékben.
Koronaszálló
Versenytárgyaláson kívánja értékesíteni a Lőrinc utca 10. szám alatti ingatlant az esztergomi önkormányzat.
Üres intermodális
És azt tudták, hogy Esztergomban a parkolási díjak mértéke a közösségi közlekedés igénybevételére ösztönzi a lakosságot? Csak nem díjemelés várható?