Gördeszkások, márványlapok, szevasztok!
Város
2021. máj. 6.

Egymásnak estek esztergomi fiatalok és idősek a facebook Esztergom csoportjában egy feltöltött kép alatt.

"Kellene szólni ezeknek a nyomorultaknak..." - ezzel a felütéssel kezdődött a több száz kommentet begyűjtő - azóta már adminisztrátori beavatkozással lezárt - csörte a Facebook-on. A poszt szerzője szerint a gördeszkás fiatalok összetörik a pár éve felújított Simor János utcai berendezéseket.

"Talán ha nem csak kocsma kocsma hátán lenne hanem szabadidő park a fiataloknak ahol bármi nemű hasonló tevékenységet tudnának végezni akkor nem a belvárost használnák ilyen célokra." - replikázza az egyik fiatal, és szavai sokak pozitív visszajelzését kivívják. Bizony érezzük, hogy városunk régóta nem terepe a magas kultúrának és az igényes szórakozásnak.

De az idősebb generáció is visszavág: "Na ne már , hogy igazat adjunk az ilyen neveletlen kölyköknek. Otthon az asztal szélén lehet deszkázni! Anyuka meg apuka gondoskodjanak a szórakoztatásukról! Ha az én gyerekeim tették volna, biztosan fél évig el lenne dugva a vacak deszkájuk. Végre valami szép készült Esztergomban ,a csodás gyerkőcök meg legyalulják! Aztán csodálkozunk, hogy letapossák a virágágyásokat, összetörik a padokat, szétverik a szabadtéri kiállításokat."

Aztán persze jönnek fenyegetések is, válaszul a poszt hangnemére: "Én is ott BMX-eztem múltkor. Legközelebb gyere oda ha valami bajod van te “nyomorult” aztán meg beszéljük."

Végül persze megjelenik a politika is: "Nekem az nagyon tetszik, hogy mindenki ki van akadva pár srácon, hogy "rongálják" a várost. De az senkit nem zavar, hogy 20 éve mennyi pénz megy el a semmire és romokban az egész. Pedig ti választjátok"

A poszt ezután nem sokkal "lezárásra" került a csoport adminisztrátorai által.

A téma azonban továbbra is foglalkoztatta a város online népét, ezért jött a következő, immár sokkal pozitívabb stílusú poszt:

Sajnos azonban a normális hangnem és problémafelvetés nem nyugtatta meg mindenkiben a kedélyeket. "Szar ember vagy ha tönkreteszed a felújított tereket!" - írta a fiatalembernek válaszul egy középkorú esztergomi. 

Mások egyetértettek vele: "Nagymamaként egyetértek Gergő udvarias(!) felvetéseivel. Játszótereink már vannak, de azok a fiatalok akik onnan már kinőttek kb. 12 éves kortól nehezen találnak szabadidős tevékenységekre alkalmas helyszineket."

De persze itt is megjelent a politika, ez a poszt is le lett zárva: "Valahogy az önkormányzat felé, Esztergom sportért felelős emberének kéne szólni ez ügyben. 🤔 Mármint hogy egy ilyen pályát építsenek a fiataloknak." - persze erre is jött a riposzt: "Annak most más elfoglaltsága van ,TV,-be ,Keresik a nagy Őt" - utalva Esztergom exatlonos sport-referensére.

Ön mit gondol, kinek van igaza?

 
(forrás)