Újra lesz turisztikai cége Esztergomnak
Újra lesz turisztikai cége Esztergomnak
Gran Tours cégér
Város
Szerző:
2021. 02. 21. 8:37

Február 11-én döntött a polgármester arról, hogy új céget alapít Esztergom Turisztikai Nonprofit Kft. néven, 3 millió forint törzstőkével. A döntés további forrást nem juttat az új cégnek.

 

Esztergom 1990-ben hozta létre az első turisztikai cégét, a Gran Tours Kft-t, mely nagyjából 2010-ig működött, majd  2018-ban lett végelszámolva és megszüntetve. Az előző ciklusban a város idegenforgalmi céljait az érdekelt cégeket és szervezeteket is tömörítő TDM egyesületen keresztül igyekezett megvalósítani. A TDM rendszeresen szervezett programokat, működtette a főtéri idegenforgalmi irodát, idegenforgalmi honlapot üzemeltetett. Az egyesületből Hernádi Ádám javaslatára 2020-ban lépett ki az önkormányzat, ezzel elvonva az egyesület forrásainak jelentős részét. 

Most új ciklus kezdődik, megint saját céggel próbálkozik a Fidesz, hátha ezúttal jobban tud működni ez a felállás, mint a múltban: 

 

Egyszer már nem jött be

Meggyes Tamás idején már létezett egy Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft., amely hasonló felütéssel, pályázati források lekötése és lehívása miatt jött létre. A pályázati források meg is érkeztek, de nem valósult meg belőlük semmi: kamatostul kellett visszafizetnie mindent Esztergomnak.

 

Romanek Etelka és Kövér László Esztergomban a Magyar Zarándokút közgyűlésén
Hernádi Ádám úgy döntött, hogy Esztergom 2021 végén kilép a Magyar Zarándokút Önkormányzati társulásból és felmondja a társulási megállapodást is.
Városháza, Bottyán palota
Csütörtökön 10 órakor testületi ülést tart az esztergomi önkormányzat képviselő-testülete.
Koroknyai
Esztergom polgármestere még 2020 tavaszán döntött arról, hogy havi bruttó 700 ezer forintért megbíz egy céget, aminek a 2017-es Miss World Hungary az ügyvezetője.