Havi bruttó 700 ezer városkommunikációra és honlapüzemeltetésre
2021. 01. 29. 20:00
Város

Esztergom polgármestere még 2020 tavaszán döntött arról, hogy havi bruttó 700 ezer forintért megbíz egy céget, aminek a 2017-es Miss World Hungary az ügyvezetője.

A két megbízás kommunikációról, az esztergom.hu honlap üzemeltetéséről és városmenedzsmentről szól. A cég ügyvezetője a cégnyilvántartás alapján egy 23 éves fiatal hölgy, Koroknyai Virág, aki 2017-ben nyerte el a Miss World Hungary címet. 

A cég nem ismeretlen a sajtó előtt, különféle furcsa szerződéseiről például az Azonnali.hu is írt már korábban. Érdekesség, hogy a nyilvánosan elérhető céges dokumentumok szerint a cégnek az ügyvezető az egyetlen alkalmazottja: statisztikai létszáma az utolsó mérlege alapján 1 fő. Nem tudjuk, hogy a hölgy egyszemélyben végzi-e Esztergom honlapjának üzemeltetését és a városmenedzseri feladatokat havi bruttó 700 ezer forintért, vagy alvállalkozóként valaki mást bíz meg ezzel a feladattal, mindenesetre egy gyors keresés nem nagyon lelte nyomát annak, hogy az elmúlt hónapokban számos közszereplése során bármit kommunikált volna Esztergomról.

Koroknyai nem az egyetlen dekoratív fiatal, akivel Hernádi körülvehette magát megválasztása óta. A MOL vezér unokaöccse a város sportéletének vezetését az Exatlonból és a Dancing with the stars-bóól is ismert kajakozóra, Tóth Dávidra testálta. Esztergom havi 600 ezres megbízási díjat utal a fiatalember szakmai munkájáért. Ennek eredménye is van: Tóth instagram oldalán már kétszer is szerepelt azóta Esztergomban készült fotó, az egyikhez még a Bazilika latin feliratát is sikerült betűpontosan átmásolnia a fiatal sportembernek.

Fotó: instagram