Indul az önkormányzati kótya-vetye!
Város
2020. nov. 20.

Versenytárgyaláson kívánja értékesíteni a Lőrinc utca 10. szám alatti ingatlant az esztergomi önkormányzat.

Az 1890-es években épült, egykor Korona szállóként ismert, legutóbb a 90-es évekig az ÉDÁSZ áramszolgáltató belvárosi irodaházaként használt ingatlan immár évtizedek óta kihasználatlanul amortizálódik Esztergom belvárosában. Az önkormányzat 275 millió forint + ÁFA kikiáltási árról indulva versenytárgyaláson kívánja értékesíteni az egykori szálloda épületét.

Egyszer már besült a projekt

A 728 m2 alapterületű telken, mintegy 1600 m2 hasznos alapterülettel rendelkező ingatlant a 2002-ben egy vállalkozónak már értékesítette a város, de a felújítás meghiúsult és végül a mostani kikiáltási áron, 275 millió forintért vásárolta vissza néhány évvel később Esztergom. Az épület emelete kívülről egy hollywood-i filmforgatás miatt 2010-ben kapott kisebb ráncfelvarrást. 

Szálláshelynek, turisztikai irodának szánták

Esztergom elfogadott Integrált Településfejlesztési Stratégiájában szerepel az épület felújítása: abban hivatalosan zarándok, ifjúsági szálláshely, valamint tourinform iroda kialakítása cél van megjelölve. 2016-ban az EGTC jelentette be, hogy pályáznak az épület felújítására turisztikai szolgáltatóház céljára, a projektből azonban nem lett semmi.

További információ a versenytárgyalásról az önkormányzat honlapján található.

 

(forrás)