Kásler Miklós bejelentést tett: újabb hat vidéki kórházat vonnak be a koronavírus fertőzöttek ellátásába
Kásler Miklós bejelentést tett: újabb hat vidéki kórházat vonnak be a koronavírus fertőzöttek ellátásába
Vaszary Kolos Kórház
Város
Szerző:
2020. 10. 25. 17:30

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat is.

Magyarországon a járvány meredeken felszálló szakaszában vagyunk. Gyorsan nő a fertőzések száma és nem érezni érdemi intézkedést a vírus terjedésének korlátozására. Nem csoda hát, hogy az emberi erőforrások miniszterének bővítenie kellett a Covid-ellátásba bevont intézmények körét. Újabb hat vidéki kórházat vonnak be a koronavírus fertőzöttek ellátásába: köztük az esztergomit is.

A váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a Bajai Szent Rókus Kórház és az Orosházi Kórház. Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 %-ával kell felkészülniük a COVID-betegek ellátására.

Ezen felül az EMMI minisztere arra utasította a COVID-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy az összes finanszírozott ágyszámuk 20 %-a helyett annak 30 %-át készítsék fel igazolt és gyanús COVID-betegek ellátására 2020. október 30-ig.

 

Festett híd
Egy nap alatt zongorázta le a hivatal a Mária Valéria-híd fényfestését.
Koronaszálló
Versenytárgyaláson kívánja értékesíteni a Lőrinc utca 10. szám alatti ingatlant az esztergomi önkormányzat.
Üres intermodális
És azt tudták, hogy Esztergomban a parkolási díjak mértéke a közösségi közlekedés igénybevételére ösztönzi a lakosságot? Csak nem díjemelés várható?